Zbornik 1. strokovno srečanje Turizem in trajnostni razvoj Občine Selnica ob Dravi 2021

Tiskano izdajo zbornika lahko dobite v TIC-u Hrama kulture Arnolda Tovornika ali dostopate do e-vsebine tukaj .

Uvodna beseda

Na turističnem zemljevidu je Selnica ob Dravi še dokaj neznana in neraziskana. K prepoznavnosti kraja pa lahko prispevajo izvirne zgodbe ne samo s področja turizma, pač pa tudi kmetijstva, kulture in gospodarstva.

Tako smo z namenom razvoja nove turistične destinacije Selnica ob Dravi jeseni 2020 raziskali stanje na terenu in marca 2021 povabili že obstoječe ter potencialne ponudnike v kraju k izpolnjevanju ankete o njihovih potrebah in željah.

Da ne bi ostalo samo pri analizah, smo junija 2021 organizirali 1. strokovno srečanje Turizem in trajnostni razvoj Občine Selnica ob Dravi z namenom vzpodbuditi obstoječe in potencialne lokalne ponudnike k razvoju svoje ponudbe.  K sodelovanju smo povabili strokovnjake s področja gospodarstva, turizma in kmetijstva. Udeleženci so dobili osnovne informacije o možnostih financiranja, promocije in vključevanja v projekte.

V dokaz, da se v našem kraju da uspeti, pa smo povabili že uspešna lokalna ponudnika, da predstavita svojo zgodbo in navdihnila ter opogumila vse udeležence.

dr. Vlasta Krmelj in Bernarda KorezNi komentarjev:

Objavite komentar