sreda, 15. april 2020

Krompirjevi medvedki


Saj poznate tiste Pombare, ki jih otroci tako radi jedo. Z njimi pa seveda nešteto konzervansov, E-jev, veliko količino soli.. No, mi smo naredili domače krompirjeve medvedke.
Potrebujete:
- krompir,
- jajce,
- ostro moko,
- malo soli.
Krompir olupimo, skuhamo in zmečkamo. Če vam je od kosila ostalo kaj pire krompija, lahko uporabite tudi tega.
Krompirju dodamo jajce, malo soli in postopoma dodajamo ostro moko, dokler ne dobimo dovolj kompaktnega testa, da ga lahko razvaljamo. V resnici naredimo običajno krompirjevo testo iz katerega sicer delamo svaljke in cmoke. Ker je testo rahlo lepljivo, seveda pomokamo desko in valjar. Iz testa izrežemo medvedke z modelčkom za kekse, Lahko tudi kakšne druge oblike, ali pa testo enostavno razrežemo na kvadratke.
Testo ocvremo v vročem olju. Pojemo še tople ali hladne. Okusni so s kislo smetano.
Seveda se lahko igrate z okusi in testu dodate nariban sir, na drobno nasekljano čebulo, klobaso, začimbe...
Več fotografij pa si oglejte v albumu Domači Pombar na našem FB profilu 

Ni komentarjev:

Objavite komentar