torek, 21. maj 2019

QLSivka - sivka v kulinariki






Prijave na kuharsko delavnico na drustvo.godimi@gmail.com. Kar bomo skuhali, udeleženci odnesejo s seboj. Ostali dogodki so brezplačni

sobota, 4. maj 2019

Poletna odprta dvorišča

Vabljeni na poletna odprta dvorišča v Črešnjevec ob Dravi.


Na stojnicah se vam bodo med drugimi predstavili:
- unikatni izdelki iz gline Suzane Rajh iz Lončarskega centra Maribor,
- pridelki kmetije Muhič - Naša kašča,
- izdelki iz kozjega mleka Vrablove domačije,
- izdelki Sadjarstva Grahor - sadna žganja, sokovi, marmelade, jabolčno vino,
- domači pohorski med čebelarja Blažeja iz Činžata,
- unikatni mozaiki Simone Auguštin s prikazom postopka izdelave mozaika,
- unikatni kvačkani izdelki Olge Vukovac - Unikatni izdelki Vaška kokoška,
- degustacija sivke v kulinariki društva Godi mi,
- unikatni predmeti s servietno tehniko Bernarde Korez - Godi mi.

Lahko pa boste tudi sami aktivno sodelovali in ustvarjali:
- na lončarskem vretenu boste izdelali lasten unikatni glinen predmet pod mentorstvom gospe Suzane Rajh,
- na delavnici izdelovanja aranžmajev iz naravnih materialov pod mentorstvom gospe Alenke Vračko boste lahko izdelali krasne aranžmaje,
- kuhali sirup in marmelado s sivko na kuharski delavnici pod mentorstvom gospe Bernarde Korez.

Na Sadjarstvu Grahor bodo v sodelovanju s KGZ Maribor izvedli ocenjevanje jabolčnega vina in strokovno svetovanje o negi le tega.

Otroci pa bodo lahko jahali ponije, si ogledali domače živali na kmetiji - zajce, kokoške, pujska in seveda koze, ter bili športno aktivni.

Program:
Nedelja, 16. junij 2019
11:00 – 13:00
Ocenjevanje in degustacija mošta (jabolčnega vina) - Sadjarstvo Grahor

11:00 – 17:00
Sejem z lokalnimi ponudniki in rokodelci

13:00 – 17:00
Izdelava aranžmajev iz naravnih materialov

13:00 – 17:00
Jahanje ponijev za otroke

13:00 – 17:00
Oblikovanje gline na lončarskem vretenu

14:00 – 16:00
QLSivka - destilacija sivke

14:00 – 17:00
Športne aktivnosti za otroke

15:00 – 17:00
QLSivka - kulinarična delavnica s sivko

Ker smo od Maribora oddaljeni le okoli 20 km, se lahko pripeljete do nas tudi s kolesom po Jabolčni poti.


četrtek, 11. april 2019

Delavnica velikonočnih voščilnic

Ponovno se nas je zbralo nekaj malih in nekaj velikih nadebudnih ustvarjalcev starih od 5 do 60 let. Če verjamete ali ne, klepetali smo tisti nad 40, med tem ko so mlajši tako zavzeto ustvarjali, da časa za klepet ni bilo. Še na čokoladne jajčke so pozabili ;-) Tokrat smo ustvarjali velikonočne voščilnice, ki jih bomo poslali svojim najdražjim. Hvala Bernardi Korez in Jožici Karčovnik za mentorstvo, učiteljici Raheli, ki je pripeljala s seboj nekaj učencev iz programa POŠ v OŠ Selnici ob Dravi in gospe Jani, ki nas je naučila izdelati krasne majhne rožice iz papirja. Sicer pa smo imeli tudi udeležence iz Limbuša in Ruš. Na koncu smo, kot se spodobi, prostor tudi pospravili in za seboj, razen v košu za smeti, nismo pustili sledi.

Več fotografij si lahko ogledate na našem Facebook profilu.



ponedeljek, 8. april 2019

10. velikonočni sejem v Jarenini

TD Ovtar Jarenina že 10. zapored vabi na velikonočni sejem. Program je bogat, med drugim pa so nam omogočili, da predstavimo nekaj lokalne ponudbe Selnice ob Dravi.
Tako se bodo iz Selnice ob Dravi predstavili:
Društvo Godi mi,
Bernarda Korez, osebno dopolnilno delo,
Sadjarstvo Grahor.

Prikazali pa bomo tudi umetnostno kovaštvo.

Sicer pa bodo na stojnicah rokodelski izdelki, ogledali si boste lahko nekaj starih običajev,  nakupili sadike Drevesnice Kren in Vrtnarstva Biserke Kramberger.

Seveda pa ne boste lačni in žejni, saj bo poskrbljeno tudi za kulinarično ponudbo. Udeležili pa se boste lahko tudi pokušine vin Dveri Pax.



Brezplačna delavnica velikonočnih čestitk!


Dobimo se v četrtek, 11. 4. 2019, ob 17.00 uri v avli Hrama kulture AT v Selnici ob Dravi!

torek, 2. april 2019

Glineni izdelki so odžgani!

Se še spomnite, kako smo pred časom ustvarjali z glino? No, sedaj so te naše izdelke v Lončarskem centru Maribor tudi odžgali. Tudi postopek žganja je zahteven. Prvič se izdelki žgejo na 800 stopinjah Celzija. Ko se ohladijo, se na njih nanese še glazura in ponovno se žgejo na okoli 1.300 stopnjah celzija. Tako pripravljeni so primerni tudi za tekočine in dolgo odporni za vsakdanjo uporabo. Po zaslugi simpatične, a stroge mentorice Suzane Rajh, so vsi izdelki tudi ostali celi. Ugotovili pa smo tudi, da so se izdelki skrčili, saj z žganjem izhlapi tudi vlaga.

S Suzano lahko ustvarjate v Lončarskem centru Maribor na Lentu (za barom Piranha). Z nami v pa bo ponovno v nedeljo, 16. junija 2019, popoldan na Poletnih odprtih dvoriščih v Črešnjevcu ob Dravi, kjer boste lahko z njo ustvarjali na lončarskem vretenu.

pred žganjem


po žganju