Obiskovalci so:
- spoznavali princip destilacije sivke v bakrenem kotlu,
- izdelovali aranžmaje iz naravnih materialov (pšenica, sivka, lipa, vrtnice...),
- okušali jedi in pijače s sivko in konopljo,
- okušali kozji sir s sivko ali brez,
- okušali marmelade in sadna žganja,
- okušali kozličkov golaž.
- okušali jedi in pijače s sivko in konopljo,
- okušali kozji sir s sivko ali brez,
- okušali marmelade in sadna žganja,
- okušali kozličkov golaž.
Otroci so lahko izdelovali dišeče zeliščne slike pod mentorstvom Mojce Šinkovec in jahali konja ponija. Tisti, ki niso s kmetije, pa so lahko v živo spoznali kozličke, pujske, zajčke, kokoške in božali muce.
Kar nekaj obiskovalcev pa je zanimalo, kako nastaja prava lesena glamping hiška, v kateri bodo v bližnji prihodnosti lahko obiskovalci tudi prespali.
Na stojnicah so se nam predstavili:
- Sadjarstvo Grahor s sadnimi žganji, marmeladami,
- Kmetija Urbas z izdelki iz konoplje,
- Mojca ustvarja s tekstilnimi rokodelskimi izdelki,
- kmetija Naša kašča z domačimi izdelki (olja, kis, marmelade, različna eterična olja). Posebej smo
bili veseli kisa s sivko,
bili veseli kisa s sivko,
- Bernarda Korez, osebno dopolnilno delo, z rokodelskimi izdelki iz in s sivko,
- Društvo Godi mi s predstavitvijo sivke v kulinariki in prikazom destilacije sivke, ter
- Vrablova domačija z kozjim sirom in kozličkovim golažem. Pripravili pa so tudi kozji sir s sivko.
Glede na obisk odprta dvorišča postajajo le ta zanimiva tudi izven našega kraja, saj je večina obiskovalcev prišla iz širšega dela Štajerske (Gornja Radgona, Maribor, Slovenska Bistrica, Lenart), nekateri pa celo iz Škofje Loke in Ljubljane. S tem pa dosegamo naš namen - širiti dober glas o Selnici in ponudbi v njej preko meja svojega kraja.
Fotografije si lahko ogledate na našem FB profilu
Ni komentarjev:
Objavite komentar