Na predvečer kulturnega praznika smo se zbrali in predstavili fotografsko razstavo dr. Jurija Avsca, kuharsko knjigo "Kuhajmo s sivko" in kulinarične dobrote dijakov IC Piramida v kavarni Ajda&Karamela. V smiselno celoto je vse povezoval g. Dušan Tomažič. Hvala vsem, ki ste nam pomagali pri izvedbi, in seveda obiskovalcem, ki so s svojo številčnostjo, zbralo se nas je kakšnih 50 obiskovalcev, potrdili, da je sivka zanimiva tako kot umetniški motiv, kakor tudi v kulinariki!
Avtorica fotografij Zdenka Kresnik
Razstava bo na ogled do 15. 4. 2018!
Predstavili vam bomo fotografsko razstavo dr. Jurija Avsec-a »Fotografski utrinki z dežele sivke«. Avtor, ki ima za seboj že 17 samostojnih fotografskih razstav, bo z nami delil svojo izkušnjo potepanja po Provansi v besedi in sliki, saj nam bo svoja doživetja predstavil tudi v kratkem potopisu.
Provanso večinoma poznamo po romantičnih podobah neskončnih polj sivke. Zato vam bomo predstavili tudi kuharsko knjigo »Kuhajmo s sivko – sivkastične jedi, ki nimajo okusa po milu«, ki smo jo izdali julija v sklopu prireditve QLSivka. Vabljeni na kratek pogovor o rabi sivke v kulinariki.
Dogodek pa bomo zaključili z degustacijo jedi in pijač, ki jih bodo pripravili samo za vas dijaki IC Piramida!
Dobimo se v kavarni Ajda&Karamela IC Piramida.
Udeležba in degustacija sta BREZPLAČNI!
Ni komentarjev:
Objavite komentar