četrtek, 8. februar 2018

Že veste kaj boste podarili za Valentinovo?

Že veste, kaj boste podarili za Valentinovo? Srčki, rožica, čokolada... Zakaj ne bi svoji izbranki, izbrancu pokazali, da imate več domišljije in ji podarili katero izmed naših predlogov:

Kuharska knjiga "Kuhajmo s sivko" v lični embalaži, pripravljeno za darilo in v kompletu z manjšo vrečke sivke. Tako recepte lahko takoj tudi preizkusita. Cena 12,00€


Vam je kdaj ljuba oseba bežno omenila, da bi z veseljem sešila kaj unikatnega ali zakrpala kakšno manjšo luknjo, pa žal ne zna uporabljati šivalnega stroja? Podarite ji začetni tečaj šivanja
Vrednost 20,00€

Rada potujeta? Podarite ji 5-dnevni izlet v Bolgarijo s TA Midea! 
Končna cena bo odvisna od števila prijav od 280,00€ do 360,00€.

Seveda pa darilu priložite še kakšen cvet in ne morete zgrešiti!

Več informacij in naročila na drustvo.godimi@gmail.com za potovanje mideasp@gmail.com

četrtek, 1. februar 2018

O Provansi in sivki tudi v kulinariki

V današnjem Štajercu (prilogi Večera) vas vabimo, da se nam pridružite v sredo, 7. februarja 2018, ob 17.00 uri v kavarni Ajda&Karamela IC Piramida


torek, 30. januar 2018

Ob kulturnem prazniku vas vabimo na fotografsko razstavo s potopisom


Na predvečer kulturnega praznika smo se zbrali in predstavili fotografsko razstavo dr. Jurija Avsca, kuharsko knjigo "Kuhajmo s sivko" in kulinarične dobrote dijakov IC Piramida v kavarni Ajda&Karamela. V smiselno celoto je vse povezoval g. Dušan Tomažič. Hvala vsem, ki ste nam pomagali pri izvedbi, in seveda obiskovalcem, ki so s svojo številčnostjo, zbralo se nas je kakšnih 50 obiskovalcev,  potrdili, da je sivka zanimiva tako kot umetniški motiv, kakor tudi v kulinariki!
Avtorica fotografij Zdenka Kresnik


























Razstava bo na ogled do 15. 4. 2018!

Predstavili vam bomo fotografsko razstavo dr. Jurija Avsec-a »Fotografski utrinki z dežele sivke«. Avtor, ki ima za seboj že 17 samostojnih fotografskih razstav, bo z nami delil svojo izkušnjo potepanja po Provansi v besedi in sliki, saj nam bo svoja doživetja predstavil tudi v kratkem potopisu.
Provanso večinoma poznamo po romantičnih podobah neskončnih polj sivke. Zato vam bomo predstavili tudi kuharsko knjigo »Kuhajmo s sivko – sivkastične jedi, ki nimajo okusa po milu«, ki smo jo izdali julija v sklopu prireditve QLSivka. Vabljeni na kratek pogovor o rabi sivke v kulinariki.

Dogodek pa bomo zaključili z degustacijo jedi in pijač, ki jih bodo pripravili samo za vas dijaki IC Piramida!

Dobimo se v kavarni Ajda&Karamela IC Piramida.

Udeležba in degustacija sta BREZPLAČNI!




sreda, 24. januar 2018

Bolgarska Provansa, 21.-25. 6. 2018


V SODELOVANJU S TA MIDEA VAS VABIMO NA ENEGA VEČJIH FESTIVALOV SIVKE V BOLGARIJO!

MOŽNOST PLAČILA NA OBROKE! PREJ, KO SE PRIJAVIŠ, VEČ OBROKOV IMAŠ!

ČLANI "DRUŠTVA GODI MI" IMAJO 5% POPUSTA!

POTOVANJE LAHKO TUDI PODARITE V OBLIKI BONA!  
BON PREJMETE, KO JE PLAČAN CELOTEN ZNESEK POTOVANJA!

PRIJAVE PRI TURISTIČNI AGENCIJI MIDEA: 
MIDEASP@GMAIL.COM ali 051 388 465








Boni so veljavni le s podpisom in žigom!

nedelja, 14. januar 2018

Informativni pano z osnovnimi podatki lokalne ponudbe v TIC-u Selnica ob Dravi

V sodelovanju s Hramom kulture Arnolda Tovornika Selnica ob Dravi želimo ozavestiti pomen dediščine rokodelstva - domače obrti, jo revitalizirati, predstaviti izdelke, naš kraj ter njegove ponudnike. Vabljeni vsak prvi četrtek v mesecu med 18.00 in 19.00 uro v pisarno TIC, kjer bomo skupaj oblikovali  promocijo Selnice ob Dravi in njenih zaselkov kot trajnostno in turistično zanimivo destinacijo.

V kratkem bomo izdelali informativni pano z osnovnimi podatki lokalne turistične in gostinske ponudbe (lokacija, ponudba, kontakt, cena). Pano bo lociran v Hramu kulture in viden obiskovalcem 24/7 tudi takrat, ko bo Hram kulture zaprt. Tako bodo obiskovalci kraja lahko neposredno kontaktirali s ponudnikom ne glede na čas obiska (med prazniki, vikendi…). Seveda bomo objavili le tiste lokalne ponudnike, ki imajo urejen status za trženje svojih storitev, izdelkov in pridelkov, ter je njihova ponudba turistične ali gostinske narave ali ji je sorodna. Pogoj za objavo podatkov je oddaja pravilnih podatkov, ter podpis soglasja za objavo podatkov na panoju.

Izpolnjeno in podpisano soglasje in podatke za objavo lahko oddate v pisarni TIC-a Selnica ob Dravi ali skenirano po elektronski pošti na društvo.godimi@gmail.com.

Vabljeni torej vsi lokalni ponudniki, da se oglasite vsak 1. četrtek  v mesecu v pisarni TIC! 



sreda, 3. januar 2018

Meander na reki Dravi pri Fali


Meander na reki Dravi pri Fali

Meander je izrazit rečni zavoj v obliki zanke, ki nastane v delu reke z zelo majhnim strmcem, pri čemer ima rečni tok kačasto obliko. Meander se ustvari, kadar premikajoča voda v strugi erodira zunanje bregove in razširi svojo dolino, notranji del reke pa ima manj energije in odlagala material. Tok katerega koli volumna lahko prevzame meandrsko obliko, izmenično erodira sedimente z zunanje strani krivine in jih odlaga na notranji strani. Če se meander odseka od glavnega toka, se oblikuje jezero ali mrtvica. Sčasoma se meandri selijo dolvodno, včasih v tako kratkem času, da predstavljajo probleme v gradbeništvu, ki poskuša vzdrževati stabilne ceste in mostove. (Wikipedia)

Verjetno največji meander na reki Dravi se nahaja prav v občini Selnica ob Dravi, tik pred HE Fala. V Sloveniji sta kot naravna vrednota opredeljena dva posamezna meandra (Drava – meander pri Fali, Vipava – rečni meander pri Brju). Šturmova graba je skoraj na špici dravskega meandra pri Fali. 

Če boste podali na pot po Šturmovi grabi proti Sv. Duhu na Ostrem vrhu boste morda lahko ujeli podoben čudovit razgled na dravski meander.


avtor fotografije: Benjamin Kop