Celo dvorišče na Janževi gori je dišalo po svežem destilatu - hidrolatu.
Članom Društva Godi mi je uspelo požeti vso sivko in jo do večera tudi destilirati v 30 litrskem kotlu.
Če je dopoldan pogled na hrib nad hišo bil še vijolično obarvan, pa se je pozno popoldan vijolična umaknila zeleni barvi.
prva je že odcvetela |
enoletnice |
hrib odet v dišečo vijolično |
ob hiši še ni popolnoma razcvetela, zato smo jo še pustili |
še nekaj enoletnic |
pogled od zgoraj |
in od spodaj |
prej |
in potem |
čimprej jo je potrebno destilirati |
destilirali smo v 30-litrskem bakrenem sodu |
na vrhu se vidi ozek rob eteričnega olja |
v ločevalenm liju smo olje ločili od hidrolata |
v bakreni cevi se pra ohladi in utekočini |
in priteče hidrolat |
Ni komentarjev:
Objavite komentar