Celo dvorišče na Janževi gori je dišalo po svežem destilatu - hidrolatu.
Članom Društva Godi mi je uspelo požeti vso sivko in jo do večera tudi destilirati v 30 litrskem kotlu.
Če je dopoldan pogled na hrib nad hišo bil še vijolično obarvan, pa se je pozno popoldan vijolična umaknila zeleni barvi.
![]() |
| prva je že odcvetela |
![]() |
| enoletnice |
![]() |
| hrib odet v dišečo vijolično |
![]() |
| ob hiši še ni popolnoma razcvetela, zato smo jo še pustili |
![]() |
| še nekaj enoletnic |
![]() |
| pogled od zgoraj |
![]() |
| in od spodaj |
![]() |
| prej |
![]() |
| in potem |
![]() |
| čimprej jo je potrebno destilirati |
![]() |
| destilirali smo v 30-litrskem bakrenem sodu |
![]() |
| na vrhu se vidi ozek rob eteričnega olja |
![]() |
| v ločevalenm liju smo olje ločili od hidrolata |
![]() |
| v bakreni cevi se pra ohladi in utekočini |
![]() |
| in priteče hidrolat |




















































